Velkommen til siden med en ambition om at følge verden indenfor mad og fødevarer tæt. Du vil på DFVF komme til at finde artikler indenfor forskellige underemner indenfor mad. Det drejer eksempelvis om fødevarer generelt, og hvad vi ved om dem. Hvilke fødevarer er sunde og hvilke er ikke sunde? Hvilke egenskaber har forskellige fødevarer, som vi bruger i madlavningen.

Madopskrifter og teknikker i madlavningen

Vi kombinerer dog den lidt nørdede søgen efter indsigt i fødevarers egenskaber, med noget mere spændende og konkret som madlavning og ikke mindst madlavningsteknikker.

Du kommer til at kunne finde gode beskrivelser af forskellige teknikker, som er nyttige, når du skal lave mad. Noget vil være helt basalt, såsom hvordan du mærker om en bøf er gennemstegt, medium eller rare. Det kan også være hvordan du bedst koger et æg, så du er sikker på at få det som du vil have det: hårdkogt, blødkogt eller blødende. Det kan dog også være mere avancerede madlavningstekniker.

Du bliver selvfølgelig heller ikke snydt for gode opskrifter. Det bliver nok ikke vores største sektion, men du kommer da til at kunne finde opskrifter på mad, hvor du kan bruge teknikkerne som vi gennemgår.

Alt i alt skulle du gerne gå fra denne side med en god forståelse for de forskellige madlavningsteknikker, så du nærmest kommer til at føle dig som en lille hobby-kok, og forudsætningen for det er også, at man er i stand til at tilberede nogle basale retter. Lær at piske din egen mayo eller lav en bearnaise sauce fra bunden uden den skiller. Der skal nok være masser af udfordringer i køkkenet.

Viden om mad og fødevarer

Som den helt store del af denne side vil vi følge fødevarevidenskaben tæt. Derfor kan du holde dig opdateret omkring den nyeste viden indenfor forskellige madvarer eller drikkes egenskaber.

Man hører næsten dagligt om nye undersøgelser der viser, at vi skal genoverveje hele vores opfattelse af en eller anden fødevare. Det ene øjeblik er kartofler sunde. Det næste er de usunde og efter lidt tid hører vi så at de ikke er så usunde alligevel.

Det kan være rigtigt svært at vide, hvad man skal forholde sig til. Hvordan ved du, hvad du skal indtage, når kostrådene hele tiden skifter selv fra “eksperterne”. Læg til det de mange alternative retninger der skyder frem såsom stenalderkost eller den uendelige strøm af ekstreme slankekure, som især influencers pludselig får an masse til at springe på.

Myter og fakta indenfor mad og fødevarer

Der florerer utallige myter og husmoderråd, når det kommer til mad. Vi vil forsøge at kaste lys over nogle af disse overleveringer, hvoraf en del er ren og skær vandrehistorier. Det kan for de fleste af os være særdeles svært at skelne mellem, hvad der reelt er gode råd, og hvad der er myter og tilmed måske endda mere skadelige end gavnlige.

De gode egenskaber i maden

Det er en ret spændende verden at udforske, hvis man først begynder at se nærmere på de positive kvaliteter ved forskellige fødevarer. Hvorfor er kål så sundt, og hvorfor er det vigtigt at spise frugt og grøntsager? Mange nærringsstoffer i visse fødevarer er vi jo simpelthen afhængige af for at kunne overleve. Det er derfor, vi ikke bare kan leve af én bestemt slags madvarer. Kroppen har brug for bestemte vitaminer og næringsstoffer for overhovedet at kunne fungere.

Til tider kan det være nødvendigt med kosttilskud såsom fiskeolie, jerntabletter eller d-vitamin. Omvendt skal man passe på ikke at få for meget, for det kan også være farligt. Der er meget at holde styr på, så vores anbefaling er at følge lidt med i de artikler, som vi kommer til at lægge op her på DFVF.